Det finns ju fler djur

Hästar är otroliga djur. Känsliga, starka, fulla av energi, roliga, personliga, vackra, osv. Sen finns det ju hundar också. Lika känsliga, fulla av energi och glädje och lika många personligheter.

Hundar behöver också vägledning ibland. Vi tar hunden förgiven, att den ska göra som vi säger, anpassa sig vid olika miljöer, osv. Ibland kör det ihop sig. Den biter i mattor, gnager på möbler, skäller utan anledning, springer runt i huset, lägenheten som en galning när du kommer hem. Hoppar och har sig. Vad beror det på?

Ja, det går att ta reda på. Är det hunden eller är det du som är problemet? För det mesta är DU problemet. Hur känns det att höra? Inte så bra. Ibland behöver vi komma till insikt och erkänna våra brister, då brukar det funka bättre sen. 

Hunden vet redan långt innan när du ska komma hem. Den känner dig på mils avstånd och står beredd innanför dörren. Hur mår DU när du kliver in genom dörren? Har du grälat med någon på jobbet? Har du någon händelse i kroppen som fastnat och som du tänker på ofta? Tycker du hunden är jobbig? 

Det går att komma tillrätta med det. Vill du testa? Hör av dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Antidepressiva medel och barn

Inslag i Tv4 om Fibromyalgi