Rensa skallen

Fundera en liten stund på hur du gör när du går in i stallet. Hur rör du dig? Är du spänd i axlar, nacke eller rygg efter en arbetsdag? Vad tänker du på ? Funderar du på vad chefen sade till dig och hur du ska bemöta det? Funderar du på din ekonomi eller på att du måste göra något åt den droppande kranen i köket? Tycker du att barnen är stökiga eller till och med att stallet är stökigt?

När du kommer in i stallet så smittar du hästen/hästarna med dessa tankar. De känner det direkt när du kommer in. Alla tankar har energi och energi förflyttar sig väldigt lätt. Små vibrationer färdas i luften och når en mottagare, hästen. Hur reagerar hästen? Blir den glad att se dig eller är det bara maten den vill åt? Hur pratar du med den? Pratar du alls eller är det ett "jobb" du utför på rutin? 

Många frågor, men har du svaren? 

Om hästen inte gör som du säger, vad gör du då? Säger du till på skarpen, knuffar till den eller till och med ger den "snyting"? De flesta hästar styrs av rädsla. De ska minsann göra som vi säger. De är inte lugna och balanserade utan väntar bara på nästa tillrättavisning. Minsta avvikelse så petar vi med spö eller uppmanar bestämt tills hästen gör som den blir tillsagd. Den gör då inte saker för att den vill utan för att den är rädd och tycker att det är väl bäst att göra som du säger annars går det illa.

Hur reagerar barn när de blir tillsagda? När är vi som mest arga, jo, när vi är stressade och oroade. Tankarna smittar även här. 

Du behöver komma i balans och rensa huvudet från dessa tankar. Du ska vara "ren" när du möter hästen. Här och nu. Lämna den dumma energin utanför. Var fokuserad och "nollställd". Du anar inte vilka resurser du sitter på. Vi kan göra det tillsammans. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Antidepressiva medel och barn

Inslag i Tv4 om Fibromyalgi