Psykisk ohälsa...

Detta är ett laddat ämne och en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Tätt följt av ryggbesvär och värk. Det finns många delar i det här. Kroppen och psyket hänger ju tätt ihop och det ena påverkar det andra. För er som såg Vetenskapens värld sist, när det handlade om placebo, såg bevisen för att det finns något mer som hjälper oss att läka. Psykiska problem uppstår ju inte bara ur intet, likväl som värk eller magproblem, beror det på många andra faktorer. Ärftlighet är en av dem. Dock ärver man inte själva sjukdomen, utan man får med sig en viss procentdel, som sedan måste ha en utlösare för att brisera. Fungerar kroppen som den ska, så kommer de ärvda procenten aldrig att visa sig.
Svåra tillstånd kan starta av små brister. Mineraler och andra viktiga byggstenar gör att alla funktioner fungerar som de ska. Vid stora påfrestningar, som t.ex. infektioner, stress, dålig kost, utebliven motion, rökning, alkohol och annan påverkan, så sjunker dessa nivåer och vissa funktioner blir bristfälliga. Tittar vi t.ex. på tarmsystemet, så är det otroligt viktigt för hälsan, all hälsa. Dålig funktion där ger störningar. En dålig miljö i tarmen gör att nivån av Serotonin sjunker, vilket är ett lyckohormon och det i sin tur påverkar de andra hormonerna. 90% av kroppens Serotonin finns i tarmen. Vid denna brist upplever man att man befinner sig i en ogynnsam miljö och blir mer och mer negativt påverkad.
Förbättrar man miljön i tarmen, så ökar produktionen av hormonet och man mår bättre. Ibland kan det behövas extra Serotonin under denna period av läkning.

Andra faktorer är sköldkörtel och binjurar. Sköldkörteln styr hormoner och ämnesomsättningen och binjurarna är inblandade vid stress. Dessa funktioner går att läka på naturlig väg och tillsammans med daglig motion och näringsrik kost, så är man en bra bit på väg mot tillfrisknande.
För att ytterligare förbättra denna typ av ohälsa, gäller det att umgås med friska människor som ger positiv energi. Det är lätt att man samlas i grupper där alla har samma symtom och då blir det rundgång. Man matas med sjukdomshistorier under flera timmar och visst känner man en gemenskap och kan dela erfarenheter, men i det stora hela är det mest negativt för kroppens läkning. Det är ju så, att allt du övar på, blir du bättre på och i detta fallet underhåller man sina problem.
Detta kan man jämföra med äldre människor som får besök av barn och unga. De blir piggare och gladare när de slipper se andra gamla, trötta och sjuka. Att umgås med yngre, då man själv är till åren kommen, ger otrolig energi och positiva signaler i kroppen.

Medicinering är konstgjord andning och gör kroppen förvirrad. Den jobbar stenhårt för att hålla ordning på alla funktioner, bryta ner medicin och avgifta sig. De naturliga funktionerna blir sämre och sämre och ofta blir det så att medicineringen måste ändras, ökas, för att kroppen ska fungera. Grundproblemet går djupare och djupare och nya symtom dyker upp och biverkningarna avlöser varandra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Vi söker fler alternativ.

Antidepressiva medel och barn