Sammanställning ADHD-studie del 1

Jag har nu gjort tre prov och den röda tråden finns där. (Det fjärde blir klart i veckan)
Även om resultatet skiftar en aning, vad det gäller mineralbristerna, så går det ändå att koppla ihop alla delarna. Det finns ju en psykisk del av mineralernas funktion också.
Två av killarna har ätit de utskrivna mineralerna i ca 1 vecka. Den tredje börjar nu i veckan.
De tydligaste delarna är, bristande cirkulation i hjärnan, uttröttade binjurar, hormonstörningar och mineralbrister. I övrig forskning pekar man på dessa problem, men beskriver det på andra sätt. Dock finns järnbrist med och även Noradrenalin nämns (binjurar) samt hormonerna.
Även kosten har vägts in och spelar en stor roll. Det är skiftande intag av godis, socker och övrig skräpmat, men hos alla tre går det att förbättra kostintag och det kommer göra stor skillnad framledes.

Samtliga prov visar på brister av Melatonin (styr dygnsrytm, ger sömnstörningar och tillverkas av Serotonin)

Serotonin (sköter tarmrörelser, mättnad, tillväxt, lyckohormon, brist på; individen tycker sig befinna sig i en ogynnsam miljö)

Testosteron (könshormon, viktigt för immunförsvar, skelett, brist kan ge aggression)

Zink (viktigt för cirkulation i hjärnan)

Binjurar (tillverkar stresshormon, bl.a, ger energi. "fel energi" i binjurarna ger trötthet eller överenergi)

Två med särskild brist på Kalcium flouratum (skelettet, vävnad, tänder, muskelsvaghet. Psykisk del; envis, hård i sinnet, enkelspårig, tål ej förändring)

Magnesium ( nerver, muskler, sömn, mm. Psykiskt; ångest, panik, humörsvängningar, känner sig pressade)

Kalcium phosphoricum ( näringsprocessen, huvudvärk, mm. Psykiskt; bristande koncentration )

Två olika natrium var det brist på, som ger följande symtom; Grubblerier, sömnstörning, för mycket och för lite av olika ting, perfektion, kontrollbehov. Båda har också med utrensning att göra. Dålig utrensning ger förgiftning och kan ge muskelvärk, mm.

Slutsats så här långt; Miljö påverkar starkt, samt familjesituation. Godis, socker och skräpmat ger negativt näringsupptag och stora svängningar i blodsocker och hormoner. Mineralbrister ger symtom på olika sätt, se ovan. Mage och tarm är starkt ansträngda, vilket ger mindre produktion av Serotonin (90% av allt Serotonin finns i tarmen.) Bristande cirkulation i hjärnan ger trötthet, dålig koncentration och uppmärksamhet, samt påverkar hormonbalansen. Övrig hormonbalans är störd och påverkar i sin tur allt annat. Nervsystemet går på högvarv på grund av mineralbrister och bristande energi.Varje del hänger ihop och går att påverka på naturlig väg. I dessa tre fall (fyra, när det är klart) äter alla Concerta, vilket påverkar hjärnan kemiskt. Kroppen får alltså inte jobba själv.
Ju fler och större mineralbrister man har, desto sämre tar man upp näringen i maten. Kroppen prioriterar alltid de livsuppehållande funktionerna och därför blir det snart bristande funktioner i övriga delar. Med tiden kommer olika symtom.
Återkommer med mer information när det sista provet är klart.

#adhd
#adhdbehandling
#andersblommassage







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Vi söker fler alternativ.

Antidepressiva medel och barn