ADHD engagerar...

Det är spännande att se hur detta ämne engagerar. Inläggen om just detta problem, skjuter i höjden var gång. Nu har jag gjort 4 st tester, varav den sista, är på en kille som håller på att utredas. I tre år har detta pågått och de funderar nu på att eventuellt sätta in en medicin för att kunna konstatera om det är adhd eller inte. Det är en medicin som sägs stimulera hjärnverksamheten och lugna systemet. Enligt mitt test, så finns det många faktorer och alla är påverkbara med naturliga medel.
Hormonstörningar och även en stark påverkan på ögonen fanns det. Killen bär glasögon, vilket jag inte visste, men misstänkte. Det finns alltså ett grundproblem kvar som måste åtgärdas och självklart är det ett störningsmoment när inte synen fungerar ordentligt.
Mineralbrister fanns det också, samt magproblem, vilket återigen bäddar för sämre serotoninproduktion och så är hela cirkusen igång.
Proven talar sitt tydliga språk. En av killarna hälsade på efter jul och fick lite nya piller. Han mår bra och känner sig lugnare. Det har blivit en lugnare övergång, då han tar sin medicin och det beror på att kroppen nu har näring till att sköta om de funktioner som annars inte funkat. Tidigare var det medicinen som skötte det, på konstgjord väg. Även i skolan har det skett förändringar och vid en speciell lektion så ramlade polletten ner ordentligt och fick väldigt positiva resultat.
Det är självklart många faktorer som påverkar, men om inte kroppen är iordning, så funkar inget annat heller. Är du lugnare, så får du mer kontroll och det går åt mindre energi.
Vad jag är så förvånad över, är att ingen, under dessa tre år de tar med en utredning, ifrågasätter hur kroppen mår. Det är samtal, övervakning i skolan och på andra ställen, hur barnet reagerar i olika situationer. Under denna tid blir ju funktionerna sämre och sämre och det blir en stress i sig för barnet att hela tiden vara påpassad och att prestera.
Jag återkommer med mera information kring detta. Har ni frågor eller vill berätta hur ni upplever arbetet kring ert barn, så hör gärna av er. Ju mer information från källan, desto bättre.

#adhd
#adhdbehandling
#andersblommassage


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Vi söker fler alternativ.

Antidepressiva medel och barn