Du gör dig allergisk...

Ibland fungerar inte kroppen som den borde. Ofta är det magen som strejkar, på det ena eller andra sättet. Inom kinesisk medicin, står våra känslor i nära kontakt med våra funktioner. De flesta av oss vet att vi kan bli starkt påverkade av känslor, framför allt de som har med negativa saker att göra. Blir du nervös inför en uppgift, så är magen inte din bästa vän, men när du väl klarat uppgiften, så kommer du sakta tillbaka. Utsätter vi oss för dumma känslor under lång tid, blir det problem i kroppen.
De stora organen och funktionerna som har med allergi att göra är; tjock och tunntarm, lever, mjälte och lungor. Även njurarna har en viktig funktion.
När tjocktarmen får problem, så innefattar det även känslan sorg, oro och ledsamhet. Detta är samma för lungorna. Blir du ledsen, känner sorg, gråt, blir det tungt att andas. Tjocktarmen gör dig också ofta slemmig i halsen och mer känslig för olika ämnen. Mjälten står för grubbleri och har en viktig uppgift, bland annat att ge oss näring. Levern har känslorna, ilska, bitterhet, frustration och irritation. Njurarna står för rädsla och oro. Alla dessa viktiga organ blir påverkade av hur vi mår och hur vi hanterar våra känslor. Allergi har alla de här viktiga funktionerna inblandade. För att komma tillrätta med det här, så är det en bra början att fundera på hur man verkligen mår. Går du och bär på en massa känslor? Dessa måste ut om du ska kunna må bättre. Samtidigt måste man läka och få igång dessa funktioner som är störda och det gör vi med naturmedel tillsammans med bra mat. Läker tjocktarmen och får en bättre funktion, så blir också lungorna starkare och du blir mindre känslig. Det kräver jobb från båda håll, men resulterar i en frisk kropp. Vill du veta mer, så hör av dig. Kanske vill du göra en håranalys för att se hur du mår. Välkommen!
www.abfrisk.se

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Vi söker fler alternativ.

Antidepressiva medel och barn