Sammanställning del 2 ADHD

Nu har jag lite mer information och konstateranden och även funderingar i ämnet.
Jag har 4 st prov och i detta fallet, så är det en av dem som inte har en diagnos, än. Utredning pågår.
Det som är spännande är att just det provet skiljer sig från de andra. Då kan man fråga sig, är det då adhd?
Några av de vanliga medicinerna, vad de gör, mm.

Concerta; 

Förbättrar aktiviteten i vissa områden i hjärnan, vilka är underaktiva. Läkemedlet kan bidra till att förbättra uppmärksamhet (att behålla uppmärksamheten), koncentrationsförmåga och att minska impulsivt beteende.
Ritalin;
Förbättrar aktiviteten i vissa områden i hjärnan, vilka är underaktiva. Läkemedlet kan bidra till att förbättra uppmärksamhet (att behålla uppmärksamheten), koncentrationsförmåga och att minska impulsivt beteende.
Strattera;
Ökar mängden noradrenalin i hjärnan. Noradrenalin är en signalsubstans som finns naturligt och som ökar uppmärksamhetsförmågan och minskar impulsivitet och hyperaktivitet hos patienter med ADHD. Strattera hjälper till att kontrollera ADHD-symtomen. Detta läkemedel är inte centralstimulerande och är därför inte beroendeframkallande.
Cirkadin
Circadin används ensamt vid korttidsbehandling av primär insomni (ihållande svårigheter att somna eller att fortsätta att sova, eller dålig sömnkvalitet) hos patienter som är 55 år och äldre. ”Primär” betyder att sömnlösheten inte har någon känd orsak, såsom eventuell medicinsk, psykisk eller miljömässig orsak. Den aktiva substansen är Melatonin och tillhör en grupp naturliga hormoner som tillverkas av kroppen. 
Det forskas mycket och det finns många artiklar om vad man kommer fram till. Det mest intressanta är att ingen har konstaterat skador i hjärnan. En forskning kom fram till näringsbrist och det är verkligen intressant. Då konstaterades brister på; magnesium, zink, koppar, järn och kalcium (Kozielec T et al. (1994). Deficiency of certain trace elements in children with hyperactivity. Psychiatry Pol 28,345-353) Socker är en stor bov i sammanhanget, samt skräpmat och gifter från både luft, vatten och produkter.
Då ska vi se på mina provresultat. De är numrerade från 1 - 4 och vid varje siffra ser ni ämnen som saknas och vid varje mineral står också den psykiska påverkan den har. Prov nr. 4 har inte diagnosen.



1. Hormonstörning; Serotonin, Testosteron
Brister; Järn, Kalium chlor (överkänslig), magnesium (ångest, humörsvängningar, pressad, ger ljust sinne)
Symtom; Värk i muskler och leder, samt dålig tillväxt.
Uttröttade binjurar; Har med noradrenalin att göra, samt kortisol.
Stressat hjärta, ger också nervöst beteende.

2. Hormonstörning; Melatonin, Testosteron
Brister; Zink, Kalcium flour (envis, enkelspårig, tål ej förändring), Kalcium phos (koncentration, näringsprocess, huvudvärk), Kalcium sulph (ger energi), magnesium
Muskelvärk, uttröttade binjurar, dåligt immunförsvar och nedsatt cirkulation i hjärnan.

3. Hormonstörning; Melatonin
Brister; Järn och blodbrist, Natrium sulph (perfektion och nerver) kalcium flour (envis, enkelspårig, tål ej förändring)
Muskelvärk, uttröttade binjurar, stressat hjärta, tarmproblem, allergi, hjärtklappning och oro.

4. Hormonstörning; östrogen
Brister; Natrium sulph (perfektion, kontrollbehov, håller fast vid gammalt), allmän mineralbrist, koppar
Muskelvärk, ögon och synproblem, öronpåverkan(inflammationer) tarmproblem.

Allt detta går att påverka naturligt, bristerna fyller man på, funktionsstörningarna rättar man till och gifterna måste ut. Det tar självklart tid, men det tillsätts inga kemikalier och kroppens egna funktioner börjar då fungera på sikt. Vad medicinerna ställt till med är ofta förgiftning och bristande funktioner på grund av att kroppen "tror" att den fungerar.







Kommentarer

  1. Hej. Din blogg länkades till en fb sida. Jag har läst ditt första inlägg om Adhd också och funderar på proverna du gjort här. Hur har du fått fram bristen på ämnena du redovisar hör ovan? Genom ett hårstrå? Menar du i ditt tycke att om man fyller på järn mm så försvinner symptom på adhd? Vill du förklara lite mer ingående?
    Annsofi

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Vi söker fler alternativ.

Antidepressiva medel och barn