Vårens baksida, allergi, mm

Våren är ju en fin årstid, men för en del av oss, kan det bli väldigt jobbigt. Näsan och ögonen rinner, andningen blir lidande och orken tar slut fortare än vanligt. Allergi av olika slag och uppkomst blir vanligare och vanligare. Största orsaken är det vi äter och alla mediciner vi använder. Symtom på allergi kommer ju inte samma dag utan kommer oftast smygande. Då tar man hjälp av olika tabletter, man får panik och doktorn skriver ut salvor och tabletter som många gånger innehåller cortison. Cortison lagras i kroppen närmare tio år och det även i vid små intag. Detta är ett gift i sig och påverkar kroppen negativt. Ju mer tabletter och salvor man använder, desto sämre blir man, även om utslagen och symtomen försvinner.
Nästa vår är det dags igen och det beror på att grundorsaken finns kvar och med hjälp av alla mediciner har man begravt den djupare i kroppen. Våra barn får allt oftare problem och det finns många orsaker. Först och främst mjölk och andra livsmedel, såsom vetemjöl, gluten, socker, därtill bullar, godis, chips, stressigt tillvaro i hemmet med mängder av aktiviter, stress i skolan, alla turer fram och tillbaka och dåligt med vila. Överstimulering av sinnet ger också en stressad kropp, som i sin tur ger svar på tal med olika symtom. Magen påverkas negativt och utlöser det ena efter det andra. Utslag kring mun, kinder hör ihop med magproblem. Ett ovant öga ser bara dessa röda utslag och ber doktorn om hjälp och där är vi tillbaka i eländeskarusellen. Barn är känsliga och störs av många små faktorer. Vi föräldrar tycker att barn ska aktiveras och ska de hänga med i de vuxnas tempo, då bäddar man för många problem.
Jag har sett många fall där personen har slutat med sina mediciner och då har kroppen avgiftat sig själv. Det är jobbigt, men det ger lösningar på många problem. Under tiden har de fått naturliga medel för att stärka kroppen och hjälpa till att läka. Allt går, men tålamodet hos oss brukar tryta innan vi ser något bra resultat av naturliga medel. Ger man det en chans, så kommer resultaten.
Ofta har föräldern, främst mamman, liknande problem och då överförs dessa utan pardon, direkt till barnet. Gör man behandling på mamman, så brukar detta hjälpa långt och då behövs det inte så mycket för att barnet också ska bli bättre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Vi söker fler alternativ.

Antidepressiva medel och barn