Nåt som kallas för astma

 Detta är ett vanligt symtom. Ja, precis, jag kallar det för symtom, men läkarna kallar det för en sjukdom. Astma är en benämning på många orsaker. En del av oss får problem med andningsvägarna när vi är små, andra får besvär runt 50 eller till och med senare. När det blir jobbigt går vi till vårdcentralen och efter nåt halvår eller år så konstaterar man; Astma. Då kommer apoteket fram med olika kortisonpreparat att suga i sig eller andra i tablettform som man ombeds ta varje dag, annars funkar det inte.

Vid utandningsprov konstateras också väldigt dåliga värden vid de första besöken, dessa förbättrar sig dock utmed vägen. Har lungorna och andningsvägarna blivit lagade nu då? När värden nu är bättre. Nej, snarare tvärtom. Dessa preparat ökar syresättningen och blodgenomströmningen i lungorna, men själva funktionen är fortfarande lika dålig som den var från början. Och det värsta är att kortisonet "lägger locket på" och "klistrar fast" problemet ännu mer. Man lurar alltså patienten att de blir bättre, bara de tar medicinen. De vill ju att medicinen ska sälja, så klart.

Vad är då astma? Jo, det har sitt ursprung i tarmsystemet, närmare bestämt tjocktarmen. Där finns 90% av vår bakterieflora. Den blir försämrad genom åren av dålig mat som, socker, mjölprodukter, mejeri och annat skräp. Tarmslemhinnan blir tunn och skör och till slut "läcker" den och gifterna som egentligen ska ut i toaletten går ut i blodet och lymfsystemet.. Detta leder till förgiftning. Allergi/känslighet börjar göra sig påmind. Du reagerar kanske på häst, hund eller fågel, gluten, kvalster, mm. Det är tarmens fel. Inom kinesisk medicin så är tjocktarmen och lungorna sammankopplade. Blir det problem i tarmen blir det problem i lungorna osv. Dålig matsmältning ger också problem med bihålor, de svullnar igen och man upplevs som förkyld hela tiden. Man harklar sig, hostar och är slemmig i luftrören. Det kommer också från tarmen som sagt.

Efter lungorna brukar det bli hudproblem, acne, psoriasis eller andra konstigheter. Hudinflammationer. De hamnar på specifika områden i ansiktet, hakan, runt näsan, kinder och panna, t.ex., dessa områden visar att det är problem i tarmen. 

Vad gör man åt det då? Fixar mage och tarm, så klart och minskar på kortison och annat. Ändrar på kosten och tar genast bort mejeri, mjöl och socker. Vi tillsätter också tillskott för att stärka tarmen, öka de goda bakterierna, läka slemhinnan, få bort parasiter, mm, och stärker också lungorna med liknande medel. Det kan ta tid, men det blir i alla fall bättre, från grunden. Organet stärks, vävnad tillkommer och det funkar bättre. Så var det med det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Vi söker fler alternativ.

Antidepressiva medel och barn