Omdiskuterat ämne

I höstas bestämde jag mig för att göra en studie på barn/ungdomar med adhd. Jag har fått mycket bra resultat under åren med andra problem och diagnoser. Med håranalys går det att se vad som händer och saknas i kroppen. En person med diagnosen fibromyalgi är idag helt smärtfri och har fått nytt liv och det bara efter ett år. Hon har haft det sedan 20 år tillbaka.
Vi är vana vid skolmedicinen och förlitar oss på att läkare ska hjälpa oss i alla lägen. De kan väldigt mycket och det forskas på det mesta, men ibland går de bet.
Adhd är en benämning på olika symtom. Allt från koncentrationssvårigheter till tillväxtstörning. Det är ett tillstånd som påverkas av många faktorer. Arv är en. Kan vara brister som mamman bidrar med och som påverkar barnet. Miljö är en annan. Hur är det hemma, bor man som familj, syskon, mår föräldrarna bra, bor man med den ena föräldern, varför i så fall? Skola, hur fungerar den och kompisarna. Kosten är också en viktig del som påverkar starkt. Dock finns det grundproblem i kroppen som ställer till det. Dessa funktioner går att justera så de fungerar bättre, då med naturliga medel/ämnen.
Vad jag upptäckt är också hur många föräldrar som har diagnosen. Har även exempel på där föräldern använder barnets diagnos som ursäkt för att barnen beter sig dumt eller annorlunda.
Föräldrar är förebilder. Med diagnosen är de också väldigt känsliga för förändring och blir stötta om man säger att diagnosen är överdriven eller inte existerar. Vad jag tycker är konstigt är att det nu finns en kommersiell marknad med olika saker, där man använder adhd i en känd logga som tillhör ett rockband. Detta accepteras utan förbehåll. De ger sig då en identitet med denna tröja, till exempel. Ändå söker de hjälp och får medicin, men om någon som jag säger att de kan bli bättre utan medicin, så går de i taket. Innerst inne vill de nog bli bra, men tar man bort symtomen, så försvinner också en stor del av identiteten. Om de vuxna blir bättre, blir det också positiv inverkan på barnen. Kommentarerna på Facebook skvallrar om stökiga familjeförhållanden och att barnen tar musten ur de vuxna, antingen de vuxna har diagnosen eller inte. Bilder där man stolt visar upp med tydliga budskap att man har adhd. Det finns självklart undantag. Jag har skrivit liknande inlägg, om när man blir sin sjukdom. Återkommer med mer information om själva studien.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Vi söker fler alternativ.

Antidepressiva medel och barn