Fibrostudie Orsaker och verkan

Nu har jag börjat få en bra överblick på resultaten från de olika håranalyserna jag gjort.
Det är spännande att se hur det hänger ihop och att det går att göra något åt det.
Så här ser det ut i stora drag;

12 st håranalyser på kvinnor födda mellan 1960-75
Mediciner förekommer i de flesta fall, endast 2 st tar inga mediciner.

De mediciner som används är; smärtlindring, sköldkörtel, hudproblem, allergier, antidepressiva, kortison, inflammationshämmande, sömnmedel, blodtryck och tarmproblem, typ IBS.

Extra tillskott förekommer; magnesium, Omega 3, MSM, D-vitamin, olika naturmedel mot ångest, oro.

2 personer har skador från olycka.

Övrig påverkan; sorg, relationer, övriga händelser i livet (ej olyckor)

Så vad är det jag hittat i proven och hur hänger det ihop.
Samtliga har mag- och tarmproblem, svag bakterieflora, tunna slemhinnor och merparten äter en kost bestående av mycket kolhydrater, socker som i godis, fika, bröd, pasta, mm.
Mediciner påverkar leverfunktionen negativt vilket gör att avgiftningen av slaggprodukter och medicinrester försämras. Dålig kosthållning påverkar också lever och även bukspottkörtel som styr insulin och reglerar nedbrytning av maten, mm.
Ovanstående problem leder snart till mineralbrister, vilket påverkar hela kroppen.

När reningsorganen inte fungerar så får kroppen svårt att fungera som helhet.
Gifterna som ska ut stannar i kroppen och gömmer sig på olika ställen.
Det första som blir förgiftat är hjärnan och hypofysen. Den ska ge rätt signaler till sköldkörteln som i sin tur ska ge rätt signaler till hormonsystemet. Vid förgiftning blir signalerna fel och då fungerar inte sköldkörteln som den ska. Sköldkörteln ensam har över hundra symtom, däribland; reumatism, muskelvärk, synproblem, hudbesvär, magproblem, håravfall, hormonstörningar, viktreglering, ämnesomsättning, mm.

När det uppstår problem blir kroppen stressad och den stressen gör att fler symtom dyker upp.
Tänk nu på att de olika symtom som räknas upp här tar många år på sig att synas, men att det i alla dessa fall av ger endast en enda diagnos; Fibromyalgi.
Visst är det märkligt.

Vad händer mer i kroppen då?
Jo, de gifter som inte kommer ut hamnar i vävnaden på olika platser. I huden t.ex. samlas mycket av "skräpet" och där kan det ligga ostört i många år. Här blir det snart problem och detta påverkar nervsystemet bland annat. Till slut blir nerverna inflammerade, vävnaden blir inflammerad, leder och ligament och detta leder till smärta.
När kroppen "läker sig själv" mellan varven, minskar smärtan en period, men återkommer när kroppen återigen får problem med att rensa ur sig.
Så länge det är problem på så många platser, så kommer inflammationen hålla i sig.
Inflammationer älskar dålig kost och socker. Det är dess näring.

Hudproblemen kommer på grund av att levern är förgiftad. När den inte orkar hålla ordning på allt så släpper den ut skräpet i huden. Då uppstår bland annat leverfläckar, men också andra symtom. Torr hud, röda märken, inflammationer, plitor, mm.
Allergin kommer på grund av att tunntarmen är irriterad, inflammerad eller på något annat sätt störd.
All allergi och överkänslighet beror på problem i tarmen.
IBS är ju lika med, Irriterad tarm t.ex.
Resultaten från proven visar också överväxt av Candida, sockersvamp, på i princip samtliga.

Stress, både utifrån och inifrån påverkar njurar och binjurar negativt. Enligt kinesisk medicin samlas all stress, oro och rädsla i njurarna. Sorg samlas i levern.
Binjurarna blir stressade och trycker ut stresshormoner i blodet som blir försämrat på alla sätt.
Syresättningen minskar och detta bidrar till sämre cirkulation.
Är njurarna stressade så dröjer det inte länge förrän hjärtat får sig en släng. Det kan uppstå dubbelslag, flimmer, oregelbunden puls, rusande hjärta, mm.
Med all denna oro i kroppen blir det ofta svårt att sova och sömnen är otroligt viktig för att vi ska fungera. Då används sömnmedel av olika slag och då tillförs mer gifter och systemet blir ännu mer belastat.
Det snurrar ordentligt i huvudet och man vet varken ut eller in. Läkaren ser inte värken, men du känner den. Oron och stressen stiger och till slut landar det i antidepressiva medel.
I vissa av dessa fall har det tagit 30 år, i andra kanske 7 eller 10 år, men rubriken blir; Fibromyalgi.

Jag nämnde olyckor i början och detta påverkar också kroppen negativt och kan leda till värk.
Dock har de som råkat ut för olyckor exakt samma bekymmer i grunden som de andra.
Merparten har bly och kvicksilver i kroppen från tandlagningar och detta är giftigt och påverkar naturligtvis hela systemet.
Och trots att vissa fyller på med olika tillskott så påvisar det ändå brister på just det som de fyller på med, t.ex. magnesium och D-vitamin.
Kroppen skriker efter näring för problemen är så många och då går det år mycket mineraler och annat. Med dålig kosthållning försämras det ytterligare.

Om den vanliga vården hade samarbetat med oss andra, så hade vi tillsammans kunnat få ordning på merparten av människorna som lider av smärtor på dagarna.
På 7 år hinner det hända mycket i en kropp och varför envisas med att motarbeta dessa olika symtom med läkemedel som inte läker, med lång väntan och samtal med terapeuter som ska göra personen på bra humör för att de är besvikna på resten av vården. Funkar inte samtal kommer det piller som ett brev på posten.
Till slut kommer diagnosen. Det blir en lättnad för vissa, ett slag i ansiktet för vissa och andra blir sin diagnos med allt vad det innebär.
Psykiskt rasar man, orkar inte ta tag i saker, orkar och kan inte jobba, förlorar inkomst och åker rakt in i spiralen som fortsätter ner i avgrunden.
Grunden i problemet är inte fibromyalgi, utan en kropp som är negativt påverkad på olika sätt av olika anledningar under lång tid.
Mineralbrister, funktionsstörningar, obalanser, hormonstörningar, inflammationer och FÖRGIFTNING.

Går det att rätta till?
Ja, det går alltid att göra något. Jag har erbjudit lösningar av olika slag som jag arbetat med i 18 år och fått verkligt bra resultat med. Det är specifikt utprovade mineraltillskott och en behandling som kallas frekvensmedicin, SCIO.
Detta förbättrar och stärker kroppens organ, avgiftar och minskar på inflammationer. Minskar på stress och annan påverkan tillsammans med kostomläggning och motion.
Detta gör också att man kan dra ner på medicinanvändning.













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Antidepressiva medel och barn

Inslag i Tv4 om Fibromyalgi