Inslag i Tv4 om Fibromyalgi

Det var ett inslag om fibromyalgi hos Malou idag på morgonen.
Ni som såg det kanske reagerade ungefär som jag... kanske.
I stort sett varje fråga om varför det blir som det blir, besvarades med "vet inte".
"Vi vet inte riktigt hur det hänger ihop, men vi säger att det är själva smärtan som är sjukdomen."
Ok, det var ju intressant.
Då frågar jag mig, var kommer smärtan ifrån?
Hon nämnde att en del får fibromyalgi utav att ha haft långvariga problem med andra skador eller tillstånd. Ofta leder långvariga skador till inflammation och det är just det som är det stora problemet med värken. Någon är ute för en trafikolycka och drar på sig en nackskada. Man ser inget på röntgen, men kroppen sätter igång en läkning vid minsta lilla skada.
Det bildas inflammationer för att ta hand om skador, men om man inte gör något åt grunden kommer inflammationen att sprida sig, öka och påverka andra delar i kroppen.
Tjejen som blev intervjuad i programmet hade haft njurbäckeninflammation när hon var 8 år. Detta är en allvarlig form av urinvägsinfektion. Bakterierna kommer in i njurarna och ställer till det.
Njurarna är ett av de viktigaste reningsorganen vi har och blir det problem där så drar det med sig många andra symtom. Kinesisk medicin höjer njurarna till det allra viktigaste organet vi har.
Inom denna medicin styr njurarna ryggens funktion, skelett, mm, men de har också med känslor att göra som stress, oro, ångest, rädsla. Därav de psykiska och mentala symtomen som framkommer.

Om vi tar en bil t.ex. Du är ute och kör och rätt var det är så hostar bilen till och stannar.
Motorn är stendöd.
Vad beror det på?
Ja, det kan vara bensinen som är slut, en elkabel har gått av, en bränsleslang eller datorn i bilen lägger av. Ytterligare orsaker kan också vara problemet, vilket verkstaden brukar komma fram till.
Det är väldigt sällan bara En orsak till att saker och ting krånglar. Det kan till och med vara du själv som är orsaken till att bilen en dag tvärstannar.
Detta gäller de flesta situationer i livet.

En annan sak jag funderar på är att sidvisningarna om min studie minskar utmed vägen. Ju närmare slutet och ju närmare en trolig lösning på problemet desto mindre intresse.
Det kan självklart vara tillfälligheter, intressestyrt och en massa annat, men lite nyfiken blir jag allt.
Tack för att ni hänger med ändå.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Antidepressiva medel och barn

Vad behandlar jag mest?