Fibrostudie Varför och vad gör man åt det?

Jag har jobbat så länge nu med alla möjliga scenarier att jag kan säga att orsaken är den samma i de allra flesta sammanhang.
Genom åren har det kommit klienter med värk och och dessa besök har alltid föregåtts av läkarbesök under många, många år. Mängder av prover och ständig utskrivning av olika mediciner resulterar ofta i att man som människa ger upp när resultaten i princip uteblir, värken kvarstår och psykiskt börjar det gå utför. Just det sistnämnda har läkaren redan i åtanke från början då många använder sig av antidepressiva medel utmed vägen.
All medicin förgiftar kroppen och ju sämre det står till med de viktiga funktionerna desto sämre avgiftning. Inte nog med att kroppen själv förgiftar sig alltså.

Av någon anledning har vi en otrolig respekt för Farbror doktorn. Vi säger inte gärna emot utan är självklart glada över arbetet de lägger ner på att hitta en lösning.
När det till slut blir alldeles för komplicerat och hela historien kan sammanfattas som kroniska problem, då är det också slut på snilleblixtar från vården.
Då kommer de antidepressiva, mer recept på smärtstillande, eventuell kostomläggning (väldigt sällan) och "vi beklagar, men nu kan vi inte göra mer". Det finns ju akuta patienter också, eller hur, som också står i kö och behöver hjälp. De är mycket lättare att handskas med.

Det förekommer många artiklar om just fibromyalgi.
Förbundet hävdar samma som övriga vården. Andra talar om att Gluten är den stora boven, medan andra siktar in sig på mejeriprodukter och socker. Fantastiska avslöjanden som; Nu har vi funnit orsaken till fibromyalgi, innefattar en presentation om att centrala nervsystemet skulle vara inflammerat, ja det stämmer ju till viss del, men teorin om att det börjar där är en aning bakvänd.
Så länge grunden inte funkar som den ska, så har alla dessa "förslag" en negativ inverkan på kroppen som helhet.
Att man reagerar negativt på olika ämnen, gluten, socker, mejeriprodukter, mm, beror på att tunntarmen är antingen inflammerad, irriterad, har tunna slemhinnor, nedsatt funktion, läcker eller annat. Detta är ett konstaterande, nu även från forskare som börjar förstå hur det hänger ihop.
Mage och tarm är reningsorgan.

Upptäcker man dessa bekymmer med tarmen så måste man ändra på kosten, direkt. På naturlig väg går det sedan att stärka tarmens funktion, dess slemhinnor och få bort inflammation. Här använder jag kosttillskott som är tillverkade för att ge den specifika effekten på ett specifikt område, likt en medicin fast helt utan biverkningar.
Problem med mage och tarm är grogrund för parasiter, bakterier, virus och mycket annat. Detta påverkar hela immunförsvaret, vilket då fungerar sämre och drar med sig andra problem.
För er som har djur, t.ex. hund eller häst, så jobbar jag exakt efter samma devis som jag gör med människor. Ni vet att djuren ibland får hudproblem, reumatism, synproblem, håravfall, magproblem, allergier, de tål inte viss mat, merparten får tandproblem någon gång.
Känner ni igen er?
Metoden håranalys används inte inom vården för det är inte vetenskapligt bevisat att det funkar och skulle det användas har de bara mediciner att tillgå som eventuellt "botemedel" och det funkar ju så där... Rättsmedicin däremot använder metoden för att säkerställa vem som gjort ett eventuellt brott, inte tar sina mediciner som de ska eller missbrukar droger. De börjar med urinprov, sedan blodprov och för att sätta spiken i kistan, håranalys.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannen som pratar med hästar; Eddy Blom

Antidepressiva medel och barn

Inslag i Tv4 om Fibromyalgi